Public speaking | Voice training for Business – Μαθήματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑΣ 

Ορθοφωνία και μαθήματα δημόσιας ομιλίας για επιχειρηματίες, εκπαιδευτές, επαγγελματίες, ομιλητές που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φωνή και τον τρόπο ομιλίας τους στην επαγγελματική τους ζωή. ( Αθήνα & online)

Tα μαθήματα Public speaking  | Voice Training for Business  με τη Μαρία Ρουκά είναι ιδανικά για όποιον θέλει να παρουσιάσει τις ιδέες του με περισσότερη σαφήνεια, αυτοπεποίθηση και απήχηση. Νιώθεις ότι η φωνή σου δεν σε αντιπροσωπεύει με τον τρόπο που θα ήθελες; Θα θέλατε περισσότερη δύναμη, έλεγχο, παρουσία και εξουσία όταν μιλάτε; Σε αυτό το  μάθημα  θα αποκτήσετε τεχνικές και πρακτικά εργαλεία και ασκήσεις για την ανάπτυξη των φωνητικών σας δυνατοτήτων.

Το ακριβές περιεχόμενο του μαθήματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διάρκεια του μαθήματος και τις ανάγκες σας, αλλά τα θέματα που καλύπτονται γενικά περιλαμβάνουν:

  • Ένταση: απελευθέρωση σωματικής και πνευματικής έντασης με την ορθοσωμική μέθοδο 6 steps (ορθή θέση σώματος).
  • Διαχείρηση αναπνοής: διαφραγματική ενδυνάμωση και ενεργοποίηση
  • Προβολή: αναπτύξτε έναν ισχυρό ήχο με διευρυμένη αντήχηση.
  • Ορθοφωνία: ορθή διαμόρφωση των συμφώνων και φωνηέντων (ασκήσεις άρθρωσης, ορθοφωνίας, σχηματισμός φθόγγων, οδήγηση φράσεων)
  • Εμπλουτισμός λεξιλογίου: οι σωστές λέξεις τη σωστή στιγμή
  • Αγωγή του λόγου: επιτονισμός, χρωματισμός, βάθος, τόνος, ρυθμός, εύρος, δυναμικές, παύσεις, έκφραση, ένας πιο δυναμικός και εκφραστικός τρόπος στην καθημερινή ομιλία.
  • Απόδοση: μάθετε να εκφωνείτε εντυπωσιακές ομιλίες, να επικοινωνείτε άριστα με το κοινό και τους συνεργάτες σας και φυσικά να ξεπερνάτε το άγχος.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αλλάξουν τον τόνο, τον ρυθμό, την ένταση και τη δύναμη της φωνής τους. Να βελτιώσουν ολιστικά την προσωπικότητά τους.
Γνωρίζεις ότι η διαφραγματική αναπνοή είναι ένας φυσικός τρόπος αναπνοής και είναι απαραίτητο εργαλείο όλων και όχι μόνο των τραγουδιστών ή ηθοποιών; Όταν αναπνέω διαφραγματικά βελτιστοποιείται η φυσική μου κατάσταση, οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος, αποβάλλουμε την ένταση της καθημερινότητας και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Μέσα από μια σειρά πρακτικών ασκήσεων μπορούμε να προσαρμοστούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις φωνές μας. Αφαιρώντας τις άχρηστες εντάσεις γύρω από το λαιμό, εκπαιδεύοντας τη γλώσσα και τα χείλη και μαθαίνοντας να αναπνέουμε αποτελεσματικά, μπορούμε να βελτιώσουμε τη φωνητική διαύγεια και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και γοητεία.

Εάν τα Αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα και θέλετε  βελτιώσετε ή να τροποποιήσετε την προφορά σας για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους επίσης αυτό το μάθημα απευθύνεται σε εσάς.

Οι δύσκολες και νέες συνθήκες της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου μας  οδηγούν στο να αναπνέουμε και να στεκόμαστε εντελώς λανθασμένα.  Δεκάδες μικρά προβλήματα που εμποδίζουν την ορθή φώνηση όπως θέματα άρθρωσης, ταχύπνοιας και ταχυλαλίας μας απομακρύνουν από την αληθινή μας φωνή και μας εμποδίζουν στη δημόσια ομιλία.
Τα μαθήματα δημόσιας ομιλίας δεν είναι μόνο ένα ταξίδι όπου θα οργανώσεις το λόγο σου και τη σκέψη σου, με σκοπό να μαγνητίσεις τον ακροατή και να αποκτήσεις γοητεία στη φωνή.
Θα μάθεις ολιστικά να διαχειρίζεσαι το σώμα σου, την αναπνοή σου , θα χρησιμοποιείς σωστά τους διαμορφωτές του λόγου ( χείλη, γλώσσα, υπερώα) .
Θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που πάντα ονειρευόσουν!
Θα βρεις την αληθινή σου φωνή!

Αθήνα και online

#findyouruniquevoice

#allaboutvoice

#MariaRouka