About

Η CCM vocal coach Μαρία Ρουκά είναι crossover soprano και jazz vocalist με 12 ετή εμπειρία στη διδασκαλία και προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών όλων των επιπέδων. Παραδίδει μαθήματα φωνητικής, μιούζικαλ, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού (ελληνικό και διεθνές) στην Αθήνα και online.  Ειδικεύεται στην ορθοφωνία, αγωγή του λόγου και φωνοθεραπεία.

Συνεργάζεται ως vocal coach/trainer με δραματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα και έχει σπουδαία και πολυσχιδή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

H 12ετής εμπειρία της  στη διδασκαλία και προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών την αναδεικνύουν ως μία από τις κορυφαίες vocal coaches στην Αθήνα και όχι μόνο.

Διδάσκει φωνητική και online σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική (Σικάγο, Φλόριντα, Νότια Καρολίνα, Σακραμέντο, Βερολίνο, Μόναχο, Σάλτσμπουργκ, Ζυρίχη, Γενεύη, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ)

Είναι δημιουργός της τεχνικής  FIND YOUR UNIQUE VOICE

Με την “Find your unique voice” technique ο σπουδαστής φωνής, ανακαλύπτει τον πραγματικό ήχο του, μαθαίνει να διαχειρίζεται τη φωνή του στην ομιλία και σε όλα τα είδη τραγουδιού με εκπληκτικά αποτελέσματα εξασφαλίζοντας την υγεία των φωνητικών του χορδών.

Join us on youtube  instagram  & Tiktok for more Voice Tips by Maria Rouka 

Σκοπός

Message for the dreamers

Αν το όνειρό σου είναι να γίνεις επαγγελματίας τραγουδιστής ή ηθοποιός τα μαθήματα φωνητικής του All about voice θα σε οδηγήσουν με απόλυτη επιτυχία στο όνειρό σου.
Η μουσική, το θέατρο, το τραγούδι  είναι ένας βαθύτερος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Και όταν γνωρίζουμε εις βάθος τις τεχνικές αναπνοής, άρθρωσης, σκηνικής ερμηνείας, τα κατάλληλα μυστικά και tips τότε νιώθουμε πραγματικά ζωντανοί και ελεύθεροι πάνω στο stage. Μαζί λοιπόν μπορούμε να  φέρουμε το όνειρο ακόμη πιο κοντά.

Με τα A.A.V μαθήματα φωνητικής θα ανακαλύψεις την πραγματική σου φωνή!

Message to the professionals

Αν είσαι ήδη επαγγελματίας του χώρου, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσεις όλα τα εργαλεία και τις πολύτιμες συμβουλές ώστε να τελειοποιήσεις την τεχνική σου στην ερμηνεία και το τραγούδι, να εξασφαλίσεις τη φωνητική σου υγεία και να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που πάντα ονειρευόσουν.

Η άγνοια των προβλημάτων που ίσως δημιουργηθούν λόγω της λανθασμένης χρήσης της φωνής, οδηγούν τον επαγγελματία τραγουδιστή ή ηθοποιό να αναπνέει ρηχά, να μιλά και να τραγουδά κακοποιώντας τις φωνητικές του χορδές και συχνά να θεωρεί δεδομένο ότι η φωνή του μπορεί να ”κλείσει” ή να αλλοιωθεί μετά από κάθε πρόβα ή performance.
Η “φωνή” είναι ένα όργανο, πολύ γοητευτικό αλλά και πολύ ευάλωτο.
Ήρθε η στιγμή να αγαπήσεις περισσότερο τη φωνή σου και να αναζητήσεις τα εργαλεία για να εξασφαλίσεις την ελευθερία και ευλυγισία του ήχου σου για πάντα.

Message to all

Πονάει ο λαιμός σου, κουράζεσαι ή βραχνιάζεις μετά από πολύωρη χρήση της φωνής σου; Αναρωτήθηκες αν χρειάζεται να διορθωθεί η θέση του σώματός σου, η άρθρωση και προφορά σου είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά; 
Γνωρίζεις ότι η διαφραγματική αναπνοή είναι ένας φυσικός τρόπος αναπνοής και είναι απαραίτητο εργαλείο όλων και όχι μόνο των τραγουδιστών ή ηθοποιών; Όταν αναπνέω διαφραγματικά βελτιστοποιείται η φυσική μου κατάσταση, οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος, αποβάλλουμε την ένταση της καθημερινότητας και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.

Welcome to All About Voice…

Η βέλτιστη φωνητική υγεία είναι το Α και το Ω, η οποία μπορεί να απογειώσει τη φωνητική απόδοση. Ένας σωστός επαγγελματίας που εκπαιδεύει τη φωνή πρέπει να διαθέτει μεγάλο εύρος γνώσεων στο ανατομικό κομμάτι του μηχανισμού της αναπνοής και της φώνησης.

Γι’ αυτό το λόγο την ομάδα των συνεργατών του A.A.V απαρτίζουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, φυσιολόγοι, φωνίατροι, καθηγητές λαρυγγολογίας, πνευμονολόγοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ A.A.V.

Η Μαρία Ρουκά βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τους ιατρούς για οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να απασχολήσει κάποιον μαθητή. Επίσης είναι προαιρετική η εξέταση των φωνητικών χορδών για την έναρξη των μαθημάτων (σε ειδικές περιπτώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση) καθώς έχοντας σαφή εικόνα της κατάστασης των φ.χ. τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν με απόλυτη ασφάλεια για τη φωνητική υγεία του μαθητή.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα;

 • Τραγουδιστές  jazz – pop – rock – metal,
 • Μονωδούς (ερμηνευτές της όπερας)
 • Λαϊκούς τραγουδιστές
 • Ψάλτες, σπουδαστές βυζαντινής μουσικής
 • Ηθοποιούς, Χορευτές, Musical performers
 • Voice-over artists, Μεταγλωτιστές, Εκφωνητές
 • Ραδιοφωνικούς παραγωγούς, Δημοσιογράφους, Επαγγελματίες με συχνή έκθεση στη δημόσια ομιλία
 • Δικηγόρους, Ιατρούς, Καθηγητές – δασκάλους
 • Υποψήφιους φοιτητές μουσικών / θεατρικών σπουδών, Υποψήφιους μαθητές μουσικών σχολείων
 • Προετοιμασία σπουδαστών για σχολές μουσικού θεάτρου στο εξωτερικό
 • Μαθητές δημοτικού που χρειάζονται λογοθεραπευτική υποστήριξη
 • Ασθενείς με διαταραχές φώνησης (τραυματισμούς στις φωνητικές χορδές) στα πλαίσια φωνοθεραπείας.

Find Your Unique Voice

Η vocal coach Μαρία Ρουκά 

θα απαντήσει με χαρά σε κάθε

σου απορία για τη δομή των μαθημάτων 

σε μια  20λεπτη online βιντεοκλήση γνωριμίας.

Find Your Unique Voice

Η vocal coach Μαρία Ρουκά 

θα απαντήσει με χαρά σε κάθε

σου απορία για τη δομή των μαθημάτων 

σε μια  20λεπτη online βιντεοκλήση γνωριμίας.

Call Us

Αθήνα | Online

Get Social