Testimonials2021-06-13T18:22:27+03:00

Testimonials

Μερικοί από όσους έζησαν ή συνεχίζουν να ζουν την εμπειρία τους στα A.A.V μαθήματα φωνητικής δέχτηκαν να την μοιραστούν μαζί σας.

nikos ntalakas

Μετά από πολλά χρόνια φωνητικής με άλλους δασκάλους, η τελευταία μου καθηγήτρια,  η Μαρία, κατάφερε να με βοηθήσει να βρω τη ΦΩΝΗ μου. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα. Μαράκι μου τι να πω! Η συμβολή σου σε όλη μου την εξέλιξη ήταν τεράστια. Σε ευχαριστώ.

Νίκος Νταλάκας THE VOICE Finalist 2021
επαγγελματίας τραγουδιστής

eva piadi

Τι να πρωτοπώ για τη Μαρία! Για τις γνώσεις της; Για τη μεταδοτικότητά της; Για τα πιο επιτυχημένα και εύστοχα παραδείγματα που έχω ακούσει ποτέ σε μάθημα;Για την πολύ καλά οργανωμένη και συνεχώς ενημερωμένη ιστοσελίδα της που αποτελεί ένα δυνατό βοήθημα στα χέρια του μαθητή; Η Μαρία είναι μια δασκάλα με απόλυτη γνώση της τέχνης της, με μεταδοτικότητα αλλά και δοτικότητα. Είναι από τους δασκάλους που νιώθεις πως θα μοιραστούν όλη τη γνώση τους μαζί σου και η συναναστροφή σας θα σε κάνει καλύτερο. Το μάθημά με τη Μαρία μπορεί να σου βελτιώσει την καθημερινότητα με τρόπο που δεν φανταζόσουν.

Εύα Πιάδη
Ζυρίχη

ΤΖΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – Testimonial 10

Πρέπει να πω ότι στα 20 χρόνια που δουλεύω στο θέατρο έχω γνωρίσει και συνεργαστεί με πολλούς δασκάλους φωνητικής. Η εμπειρία μου από τη σύντομη συνεργασία μας ήταν από τις πιο επικοδομητικές! Μου έδιωξες το άγχος και με καθοδήγησες σε ουσιαστικά μονοπάτια τεχνικής όπως ο μεγαλύτερος έλεγχος της αναπνοής, η θέση των φωνηέντων μέσα στο στόμα, η χαλάρωση και βέβαια το κυριότερο μάθημα που είναι νομίζω και ο βασικός άξονας για κάθε μάθημα τραγουδιού: τραγουδάμε όπως μιλάμε! Παρόλο που όλα τα παραπάνω μου ήταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γνωστά, ο τρόπος που μου τα κωδικοποίησες με βοήθησε πολύ! Σε ευχαριστώ και θεωρώ τυχερούς τους μαθητές σου! Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες προσωπικές και επαγγελματικές!

ΤΖΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
επαγγελματίας ηθοποιός

Βρήκα την Μαρία Ρουκά στο internet και της τηλεφώνησα. Θυμάμαι πως μου έκανε εντύπωση ο προσεγμένος τρόπος ομιλίας της και οι απέραντες γνώσεις της. Έτσι πριν λίγους μήνες ξεκίνησα τα μαθήματα. Βρίσκομαι σε ένα στάδιο αρχικό, ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό το όργανο που βρίσκεται μέσα μας και οι διάσπαρτες πληροφορίες στο internet με είχαν μπερδέψει. Έτσι, ήρθε η αγαπημένη αυτή δασκάλα να μου εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια που ήθελα. Με την εμπειρία που έχει, καταλάβαινε τι ακριβώς κάνω όταν χρησιμοποιώ τη φωνή μου. Την ξέρω λίγο καιρό, έχει πολλούς μαθητές. Και όμως ασχολείται με τον καθένα από εμάς λες και είμαστε τα μικρά της αδέρφια. Έχει φοβερή μεταδοτικότητα και κάθε φορά κάτι καινούργιο να σου μάθει. Οι απέραντες γνώσεις της μπορούν να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό μαθητή. Η εκμάθηση τεχνικής από εκείνη μπορεί να εξασφαλίσει υγεία στη φωνή, είτε πρόκειται για ομιλία, είτε για τραγούδι. Είναι ένας χαρισματικός και σπάνιος άνθρωπος με πάθος για τη δουλειά της.  Επειδή μπορώ να γράφω χωρίς τέλος, θα κλείσω με μια φράση. Είμαι τυχερή που βρέθηκε άνθρωπος με τόσες γνώσεις και όρεξη να με διδάξει. Την ευχαριστώ.

Λένα Σαμαρά
Ανερχόμενη ερμηνεύτρια

Αναστασία Σπύρου

Η Μαρία βρέθηκε για πρώτη φορά δίπλα μου ως vocal coach σε μια στιγμή που χρειαζόμουν άμεση καθοδήγηση, καθότι σε μικρό χρονικό διάστημα επρόκειτο να εμφανιστώ για πρώτη φορά σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με ρεπερτόριο αρκετά απαιτητικό. Με ανέλαβε με πολλή χαρά και με εντατικούς ρυθμούς μου δίδαξε πολλά για την τεχνική, τη στάση του σώματος και την ερμηνεία, τα οποία στην πράξη αποδείχθηκαν άκρως πολύτιμα για μένα. Θυμάμαι ακόμα όσα έμαθα και συχνά ανατρέχω στις σημειώσεις που κρατούσα αμέσως όταν τελείωνε το μάθημά μας. Είναι μια θαυμάσια vocal teacher, ένας άνθρωπος ενθουσιώδης που αγαπάει πολύ αυτό που επέλεξε να κάνει – κάτι που φαίνεται από την πρώτη στιγμή, κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προσόν σε έναν δάσκαλο.

Αναστασία Σπύρου
ερμηνεύτρια – τραγουδίστρια

ελενη στεφανιδη

Η Μαρία Ρουκά έχει πάθος και βαθειά γνωση για τη μουσική και το τραγούδι. Η εμπειρία της την αναδεικνύει σε μια εκπληκτικά ικανή και μεταδοτική δασκάλα που ως στόχο έχει τη μετάδοση και τελικά την κατάκτηση της γνώσης της μουσικής και από τους μαθητές της. Την ευχαριστώ και τη συνιστώ σε οποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να ασχοληθεί και να μάθει μουσική.
Ελένη Στεφανίδη

niki fountouli

Έχω την τύχη να κάνω μαθήματα με μια από τις καλύτερες δασκάλες!!! Εξαιρετική, μεθοδική, με πολλή αγάπη για αυτό που κάνει! Το μάθημα είναι πάντα ευχάριστο και έχω δει μεγάλη διαφορά σε μένα, σε σχέση με πριν.

Νίκη Φουντούλη
επαγγελματίας τραγουδίστρια, Κρήτη

ΧΑΡΑ ΤΣΑΡΙΔΟΥ – Testimonial 5

Η κ. Ρουκά αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όποιον-α θέλει να ασχοληθεί σε βάθος με τη σωστή χρήση της φωνής για οποιαδήποτε χρήση. Τα μαθήματα φωνητικής μαζί της αποκαλύπτουν έναν τεράστιο, ανεξερεύνητο κόσμο στη μουσική και στο τραγούδι. Η μεταδοτικότητα και η αγάπη για τους μαθητές και τις μαθήτριές την καθιστούν μια εξαιρετική δασκάλα! Ανυπομονώ κάθε εβδομάδα για το μάθημά μας που κάθε φορά είναι πιο απολαυστικό από το προηγούμενο!

Για όποιον θέλει να κάνει ολοκληρωμένη προσέγγιση στη σωστή χρήση της φωνής, η κ. Μαρία Ρουκά ειναι η καλύτερη επιλογή. Μέσω των μαθημάτων μαζί της γλίτωσα τη φωνή μου από πολύ σοβαρά μελλοντικά προβλήματα. Από το πρώτο μάθημα κατάλαβα το υψηλό επίπεδό της και στη συνέχεια ανοίχτηκε μπροστά μου ένας καινούργιος κόσμος σε ο,τι αφορά τη φωνή και το τραγούδι..

ΧΑΡΑ ΤΣΑΡΙΔΟΥ
Ερασιτέχνης τραγουδίστρια

Ανακάλυψα την κυρία Ρουκά ψάχνοντας για καθηγήτρια ορθοφωνίας στο internet. Ενδιαφερόμουν για το πώς θα αναβαθμίσω την εικόνα μου μέσα από τον τρόπο της ομιλίας μου είτε σε συνομιλίες είτε σε δημόσιες ομιλίες που δίνω λόγω της εργασίας μου. Το βιογραφικό της ήταν εντυπωσιακό ώστε να με κάνει να την επιλέξω ενώ στην συνέχεια στα μαθήματα που είχαμε μαζί διαπίστωσα τις πλούσιες γνώσεις της στο αντικείμενο, την εξαιρετικη και σπάνια μεταδοτικότητα της ως δασκάλα, την ποιότητά της ως άνθρωπο, την άριστη δομη και οργάνωση των μαθημάτων ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα σωστά και με διάρκεια αλλά και πάνω από όλα την αμέριστη αγάπη γι αυτό που κάνει. Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται να κάνει μαθήματα σωστής ομιλίας και ορθοφωνίας.

Αιμιλία Κακαβάνη
life coacher

μαρογιαννης

Άριστη επαγγελματίας με πρωτοποριακά και ευχάριστα μαθήματα. Από απλό ταλέντο φτάνεις στο υψηλότερο επίπεδο!

Δημήτρης Μαρογιάννης
επαγγελματίας λαϊκός τραγουδιστής

Yiota charouli

I am writing this review to say thank you to Maria who has been an excellent teacher for me. Maria has a solid knowledge of music which allows her not only to teach you how to sing but also give you a deeper knowledge. She is very methodic and always has multiple ways to explain you what you have to do. I started taking classes with Maria almost 3 months ago and I have seen real improvement. I strongly recommend classes with her.  
Ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής σχεδόν ένα χρόνο πριν κ έχω δει τεράστια διαφορά στην φωνή μου. Η Μαρία είναι πολύ καλή γνωστής του αντικειμένου με αξιοθαύμαστη ευρηματικότητα. Αντιλαμβάνεται ότι όλοι οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν με τον ίδιο τρόπο. Ως εκ τούτου, βρίσκει πολλαπλούς τρόπους να σου εξήγησε κάτι κ να σε πείσει ότι το σώμα σου είναι ένα μουσικό όργανο που πρέπει να μάθεις να το παίζεις. Έχει παρά πολύ υπομονή κ πολύ ενέργεια να σου αφιερώσει. Κ στο τέλος της ημέρας, θα τραγουδήσεις σωστά. Εξαιρετική μουσικός.
Yiota Charouli
Switzerland

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Την Κυρία Ρουκά την βρήκα εντελώς τυχαία στο διαδίκτυο , όταν έψαχνα για καθηγήτρια φωνητικής . Το βιογραφικό της με εντυπωσίασε και αποφάσισα να ξεκινήσω μαθήματα μαζί της διαδικτυακά. Εντυπωσιάστηκα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα από την πολύ στενή γνώση της με το αντικείμενο της φωνητικής, καθώς επίσης και με την ευκολία που εντόπιζε τις ατέλειες στην φωνή μου και ποσό εύκολα κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να αλλάξει τελείως τον τρόπο που τραγουδώ . Η κυρία Ρουκά με βοήθησε να βρω την πραγματική μου φωνή και να αποβάλω βλαβερές συνήθειες που είχαν συσσωρευθεί με τα χρόνια . Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να αναπτύξει περαιτέρω τις φωνητικές δυνατότητες του , και να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα και με τον πιο ασφαλή τρόπο για την φωνή σας .

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Mia Kreuzer

High quality lessons! Maria Rouka provides also a unique recording studio experience with new technology equipment. She is a remarkable voice teacher with deep knowledge and passion for her students.  Our Skype lessons are great!!!  She is the best!

Mia Kreuzer
Salzburg, musical performer

Απόστολος Παζαράς

Η εμπειρία μου με την κ.Ρουκά δεν ήταν απλά ένα μάθημα φωνητικής. Ηταν μία αλλαγή της αντίληψης μου ως προς την ορθή χρήση της φωνής. Η μέθοδος διδασκαλίας της, μοναδική!!Πλέον βλέπω τα όνειρα μου να πραγματοποιουνται χάρη στη δικιά της καθοδήγηση. Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση εκπαίδευσης φωνής!!! Μαρία σε ευχαριστούμε που υπάρχεις!
Απόστολος Παζαράς
Ερασιτέχνης τραγουδιστής

Αναστασία Παπαδοπούλου

Όταν αναζήτησα καθηγητή φωνητικής στην Αθήνα μου πρότειναν την κ. Ρουκά. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Μαζί της ανακάλυψα τον ηχο μου. Εμαθα να διαχειριζομαι κ να εξουσιάζω το σώμα μου οταν αυτο πεισματικά αρνείται να συνεργαστεί. Ότι ειχα μαθει στις δραματικές σχολές ηταν ολα λαθος, αναπνοή θεση σωματος αρθρωση. Μαζι της πετυχα να σώσω τις φωνητικές μου χορδες μετά απο καταπόνηση σε περιοδεία με το Θέατρο. Την ευχαριστω γιατι μου εμαθε να αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου και να μην επαναπαύομαι ποτέ. Ειναι ο πιο θετικός ανθρωπος κ ταυτόχρονα δυναμική κ δραστήρια.

Αναστασία Ηλιάδη
επαγγελματίας ηθοποιός

Αλέξης Κροκίδης

Γνώρισα τη Μαρία Ρουκά από τα social media από τις αναρτήσεις και τα άρθρα που δημοσίευε αλλά και τα βίντεο που ανέβαζε  στο youtube και είχα καταλάβει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ μορφωμένο στο τραγούδι αλλά και στην τεχνική αυτού. Έτσι λοιπόν σε μία επίσκεψη στην πόλη της δήλωσα την επιθυμία να την γνωρίσω απο κοντά και να με ξεναγήσει στον όμορφο αλλά και δύσκολο δρόμο του τραγουδιού. Σε μόνο 4 ώρες μου έδωσε να καταλάβω όσα δεν καταλάβαινα 20 χρόνια τώρα. Τόσο απλά, τόσο πηγαία, αλλά και πολύ κατανοητά ταυτόχρονα. Σε αυτές τις λίγες ώρες επιβεβαίωσα από κοντά την άποψη που είχα και πριν την γνωρίσω. Μεγάλος επιστήμονας στο τραγούδι και στην τεχνική αυτού, πολύ καλή και μεγάλη μεταδοτικότητα προς τους μαθητές, και μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει !!!!! Βλέπω τυχερους τους μαθητές που είναι κάτω από το μάθημα της Μαριας !!! Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να έχει πάντοτε επιτυχίες στο τραγούδι και την τέχνη της. Σε ευχαριστώ Μαρία !!!!!!!!!!

Αλέξης Κροκίδης
μουσικός – μαέστρος χορωδίας Κέρκυρας

Νάντια Σαλτογιάννη

Η μουσική είναι ένα μεγάλο ταξίδι που δεν σταματάει ποτέ. Όμως χρειαζόμαστε κάποιον δίπλα μας τόσο ικανό να μας βοηθήσει αλλά και άξιο να μοιραστούμε μαζί του όλον αυτό τον δρόμο. Θεωρώ ιδιαίτερα τυχερό τον εαυτό μου που επέλεξα την σωστή καθηγήτρια φωνητικής. Γιατί να σου πει κάποιος δύο λόγια για την τεχνική είναι βασικό, αλλά ακόμα πιο καίριο είναι να σου μεταδώσει με τον κατάλληλο τρόπο τις γνώσεις. Δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτό το ταξίδι και κυρίως την Μαρία φίλη και καθηγήτρια μου, που μέσα από την αγάπη της για τη διδασκαλία και τις ευκαιρίες που απλόχερα χαρίζει, με έχει βοηθήσει να κάνω βήματα προς τα όνειρα μου. Βέβαια, θα ήταν άδικο να παραλείψω τις δυσκολίες… Αλλα γι αυτό υπάρχουν για να ξεπερνιούνται.
Έτσι κι αλλιώς όλα μπορείς να τα καταφέρεις άμα έχεις πάθος γι αυτό που κάνεις…!

Νάντια Σαλτογιάννη
φοιτήτρια

Νατάσα Χατζηδάκη

Μέσα από τα μαθήματα φωνητικής με τη Μαρία ασχολήθηκα πιο ενεργά με τη μουσική  και ακολούθησα ένα υπέροχο ταξίδι γνωριμίας με την φωνή μου. Η Μαρία, συνδυάζοντας σύγχρονες και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, κατάφερε πολύ γρήγορα να μου καλλιεργήσει πάθος για τη μουσική και να με βοηθήσει να ανακαλύψω το δικό μου ήχο. Η φωνή μας αποτελεί ένα μουσικό όργανο μέσα από το οποίο αποδίδουμε τα συναισθήματά μας, ψυχικά, σωματικά και φωνητικά. Πάντα σεβόμενη τις επιθυμίες μου με βοήθησε να κάνω το καλύτερο μουσικό ταξίδι και να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου.
Σε ευχαριστώ Μαρία!!!!

Νατάσα Χατζηδάκη
ερασιτέχνης ηθοποιός

Δημήτρης Γωνιάδης

Η καθηγήτρια Μαρία Ρουκά έχει μελετήσει σε βάθος τη φυσιολογία του λάρυγγα και την παραγωγή της φωνής και έτσι το μάθημα είναι πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιώδες.

Δημήτρης Γωνιάδης
Ερασιτέχνης τραγουδιστής

Μαρία Μπατσή

Η καθηγήτρια φωνητικής Μαρία Ρουκά θεωρώ ότι είνα μια άρτια καταρτισμένη μουσικός και μονωδός. Όσον αφορά την διδασκαλία του τραγουδιού οι τεχνικές που ακολουθεί (π,χ Αlexander technique, Ιταλικής σχολής τραγουδιού ) στοχεύουν κατευθείαν στις αδυναμίες του σπουδαστή. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο ίδιος να εντοπίζει τα λάθη του και σε συνεργασία με την ίδια να δουλεύει πάνω σε αυτά και να βελτιώνεται. Πέραν αυτών η όλη διδασκαλία είναι πολύ ευχάριστη καθώς η Μαρία φροντίζει να δημιουργεί ένα φιλικό κλίμα ευνοϊκό προς τον μαθητή”.
Την ευχαριστώ για όλα…

Μαρία Μπατσή
διπλωματούχος μονωδίας

Μαρσέλα Λένα

Μαρία μου η συνεργασία μας θα μου μείνει αξέχαστη στο έργο ”ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ”. Στη ζεστή αγκαλιά της αυλής του Μύλου στο Θεσσαλικό Θέατρο, κάθε απόγευμα πριν την πρόβα μας έκανα τις ασκήσεις που μας δίδαξες, ασκήσεις επάνω στην ορθοφωνία και στην τεχνική της αγωγής του λόγου!! Σε ευχαριστώ πολύ για την αφοσίωσή σου, που ήσουν κάθε βράδυ εκεί με τη θετική σου ενέργεια και τα λαμπερά σου μάτια!!! Έχοντας υπόψην τη δουλειά μου και την καλλιτεχνική μου εμπειρία θέλω να τονίσω πως δίπλα σου έμαθα καινούρια πράγματα, καινούριες πτυχές της φωνής μου και καινούριες ασκήσεις που ακόμα και σήμερα τις πραγματοποιώ και μου χρησιμεύουν στις δουλειές μου!!! Δεν θα ξεχάσω το ”Αγέρι” το υπέροχο αυτό χορικό της παράσρασης που μου φαινόταν τόσο δύσκολο και μέσα από την δουλειά σου έγινε τόσο εύκολο!! Πολλά ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και εύχομαι οι γνώσεις σου και το μεγάλο σου το ταλέντο να βρουν έδαφος οπουδήποτε και να γίνουν όλα σου τα όνειρα πραγματικότητα!!

Μαρσέλα Λένα
επαγγελματίας ηθοποιός

Άρτεμις Δαλαμπή

Το 2015 ψάχνοντας για καθηγητή/τρία φωνητικής έτυχε να μου προτείνουν την Μαρία Ρουκά, με την οποία και ξεκίνησα μαθήματα. Μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα άρχισα να αντιλαμβάνομαι την διαφορά μεταξύ της σωστής και της λανθασμένης τεχνικής, που χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια προσπαθώντας να τραγουδήσω, αλλά και να μιλήσω. Με την καθοδήγηση της λοιπόν, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στις καλύτερες τεχνικές όπως η Alexander technique, find your unique voice,  με στόχο να εξασφαλίσω κυρίως τη φωνητική υγεία μου, και φυσικά να καλυτερέψω το τραγουδιστικό και ερμηνευτικό κομμάτι. Και πράγματι αυτό συμβαίνει! Τελικά αυτό που θέλουμε όλοι είναι να ακολουθήσουμε και να εκπληρώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των ονείρων μας, απλώς ας μάθουμε να το κάνουμε με τον σωστότερο τρόπο και με τη βοήθεια των καταλληλότερων ανθρώπων!!!  (2016)

Είμαι μαθήτρια της κ. Μαρίας Ρουκά τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι μία εξαιρετική επαγγελματίας, που εκτός από αδιαμφισβήτητη βελτίωση σε επίπεδο ορθοφωνίας και φωνητικής, σου εγγυάται και φωνητική υγεία! Καθηγήτρια , που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και να σε καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αξιοσημείωτη είναι η υπομονή και επιμονή της και φυσικά η αγάπη και το πάθος για τη δουλειά της, κάτι που μεταδίδει και στους μαθητές της! Απλά καταπληκτική!!! (2019)

Άρτεμις Δαλαμπή
ανερχόμενη pop singer

Λάζαρος Μαργαρίτης

Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο μαθημάτων (επαγγελματικών προδιαγραφών) έχω δει πολύ μεγαλύτερη εξέλιξη από αυτή που προσδοκούσα και μπορούσα να φανταστώ. Και αυτό συνέβη, κατά τη γνώμη μου, για το λόγο ότι υπάρχει άκρως αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης, σε πολύ ευχάριστο περιβάλλον, βάζοντας τις σωστές βάσεις για το τραγούδι από την αρχή, μέχρι και για το πως μιλάς στην καθημερινότητά σου!
Η αρχή έγινε με το πως να τοποθετείς το σώμα σου είτε τραγουδάς όρθιος είτε καθιστός. Η σημαντικότητα του θέματος μου έγινε σαφής και μου αναλύθηκε και αποδείχτηκε στην πράξη. Ο στόχος σε γενικές γραμμές είναι να μπορέσει ο ήχος σου να περάσει από το σώμα σου και να ηχήσει σωστά. Στο επόμενο βήμα μου αναλύθηκε το θέμα της αναπνοής και της στήριξης της φωνής, δηλαδή πως να τραγουδάς με ανοιχτό λαιμό, κερδίζοντας έτσι καθαρή φωνή, χωρίς πίεση, καλή ηχώ, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η ποιότητα του τραγουδιού σου κατά πολύ. Μία μέθοδος την οποία την διδάσκεσαι πολύ σπάνια ακόμα και από τους πιο αναγνωρισμένους καθηγητές – σχολές παγκοσμίως!
Στα A.A.V. μαθήματα φωνητικής,  μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς το μουσικό όργανο του σώματός σου απολύτως σωστά, πώς να το συντηρείς υγιές και πολλά άλλα, που σε αλλάζουν και σαν άνθρωπο προς το καλύτερο.
Αν θέλεις να εξελιχθείς μουσικά είτε για ζωντανή μουσική είτε για καριέρα στη μουσική, έχεις αποκομίσει το κάθε εφόδιο για πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραγούδι…

Λάζαρος Μαργαρίτης
ανερχόμενος pop – rock singer

Βασιλική Λυδία Καλογιάννη

Με την κυρία Μαρία Ρουκά δουλεύουμε μαζί από το Νοέμβριο του 2015. Είναι μια γυναίκα που χαρακτηρίζεται από πάθος για το στοιχείο της, τη μουσική, αλλά κυρίως για τη ζωή, μία γυναίκα που με βοηθάει να βρω τον εαυτό μου και τη μέγιστη σωστή απόδοση της φωνής μου γιατί μέσα από αυτό που κάνει όχι μόνο με βοήθησε – και με βοηθαει- να βρω την πραγματική φωνή μου αλλά και με αλλάζει σαν άτομο, σαν ανθρώπινη λειτουργική μονάδα! Είναι για μένα σαν άλλη μια μητέρα η οποία με βοηθάει να αναπτυχθώ… Η μουσική το γάλα μου, οι νότες τα παιχνίδια μου, το τραγούδι η ζωή μου… Και εκεί δίπλα σε αυτό το υπέροχο ταξίδι αυτοανακάλυψης, η μητέρα μου, η καθηγήτρια μου, η φίλη μου, η κυρία Μαρία… Αυτή είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία μου με την κ. Μαρία Ρουκά.
Την ευχαριστώ θερμά για όλα αυτά που μου έχει -και συνεχίζει – να μου δίνει από την τεράστια πείρα της.

Βασιλική Λυδία Καλογιάννη
σπουδάστια μονωδίας – pop singer

Ευαγγελία Παπαδοπούλου

Κάνω μάθημα με την Μαρία τα τελευταία 3 χρόνια και ασχολούμαι με την μουσική τα τελευταία 15 χρόνια. Το τραγούδι υπήρχε απο πάντα στην ζωή μου τόσο ως χορωδός όσο και ως μονωδός . Με την Μαρία ως καθηγήτρια κατάφερα να γνωρίσω το τραγούδι από μια άλλη οπτική, κατάφερα να ανακαλύψω την πραγματική μου φωνή , “find your unique voice” όπως μας υπενθυμίζει πάντα, αλλα μου έδωσε κ την ευκαιρία να ανακαλύψω τις δυνατότητες μου τοσο εκθέτοντας με σε συναυλίες οσο και μέσω των ιδιαίτερων τεχνικών που ίδια εφαρμόζει στο μάθημά μας. Η Μαρία είναι ένας άνθρωπος γεννημένος για το τραγούδι όχι μόνο το ταλέντο της αλλά κ η διάθεση, η όρεξη κ η αγάπη της για αυτό που κανει αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους μαθητές της, μέσω της Μαρίας εχω ξαναερωτευτεί το τραγούδι! (2016)

Η Μαρία Ρουκα είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικο πάθος για αυτό που κανει και γιαυτο κατορθώνει να κανει κάθε μαθητή της να αγαπήσει την μουσική και ειδικά το τραγούδι. Έχει την ικανότητα να βρίσκει σε κάθε μαθητή της την μοναδικότητα της φωνής του και να την αναδεικνύει. Δουλεύει με τρόπο τέτοιο που επιτρέπει σε κάθε μαθητή να αναγνωρίσει και να ακούσει την δίκη του μοναδική χροιά αλλά παράλληλα πάντα σέβεται τις μουσικές προτίμησης που έχει ο καθένας. Παράλληλα δίνει ευκαιρίες για συναυλίες και έκθεση σε κοινό το οποιο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή ενός τραγουδιστή είτε το κανει από χόμπι είτε ως δουλειά γιατί τότε μόνο λύνεται πραγματικά τόσο η φωνή όσο κ η προσωπικότητα του μαθητή και το τραγούδι πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Έχω δουλέψει με την Μαρία Ρουκα 6 χρόνια και αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα είναι πως στην πραγματικότητα όλοι μπορούν να τραγουδήσουν αρκεί να τους δείξει τον τρόπο και να έχουν όρεξη να δουλέψουν. Το πιο εντυπωσιακό απ’ολα όμως είναι πως η Μαρία Ρουκα με την χρήση της Alexander technique και τις γνωσεις που έχει στην γιόγκα μαθαίνει στους μαθητές της να έχουν σωστή επαφή με το σώμα τους καθώς αυτό είναι το μουσικό όργανο του τραγουδιστή. Παράλληλα δουλεύει πολύ πάνω στην σωστή άρθρωση σε μαθήματα ορθοφωνίας το οποίο αποτελεί εξαιρετικα σημαντικό κομμάτι στην καργιερα οποιουδήποτε χρησιμοποιεί καθημερινά την φωνή του! (2019)

Ευαγγελία Παπαδοπούλου
φοιτήτρια Ιατρικής – σπουδάστρια μονωδίας

Άνθια Τρούμπουλου

Τα μαθήματα φωνητικής με την Μαρία Ρουκά είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής γεμάτο νέες ανακαλύψεις. Η καθοδήγηση της και η μέθοδος που χρησιμοποιεί ήταν καταλυτικές για την εξέλιξη μου. Πλάι της έμαθα μέσα από πρωτότυπες ασκήσεις και τεχνικές – όπως την Alexander Technique- να κινητοποιώ κάθε μέρος του σώματος μου την ώρα που τραγουδάω και να χρησιμοποιώ σωστά την φωνητική μηχανή χωρίς να πιέζω και να κακοποιώ τις φωνητικές μου χορδές. Φεύγοντας από το μάθημα, κάθε νέα πολύτιμη πληροφορία και κάθε της συμβουλή με ακολουθούσαν κι εκτός της αίθουσας και γρήγορα έγιναν τρόπος ζωής. Αυτό που λατρεύω στην Μαρία Ρουκά και θεωρώ πως την ξεχωρίζει και την καθιστά σπουδαία καθηγήτρια φωνητικής είναι η απεριόριστη αγάπη και το πάθος γι αυτό που κάνει. Με έναν μοναδικό τρόπο καταφέρνει από το πρώτο κιόλας μάθημα να στο μεταδώσει, κι έχοντας το καθοδηγητή συμπορεύεται με τον μαθητή της στην εξέλιξη του.

Άνθια Τρούμπουλου
επαγγελματίας  musical performer

Αφροδίτη Γαργαλιάνου

Προσωπική άποψη και εμπειρία : Η Μαρία Ρουκά με βοήθησε πολύ να κατανοήσω πως δουλεύει το σώμα μας και να λάβω έξτρα γνώσεις που μέχρι πριν δεν γνώριζα! Μια πολύ χρήσιμη σελίδα επίσης το site, που σου παρέχει γνώσεις σε ότι αφορά την φωνή ,το σύστημα το ίδιο και την βελτίωση πάνω στο τραγούδι για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για την δημιουργία αυτής της σελίδας και την ευκαιρία που δίνεις στον κόσμο να μάθει!

Αφροδίτη Γαργαλιάνου
σπουδάστρια μονωδίας – φοιτήτρια στο Ιούνιο πανεπιστημίο

Θωμάς Σαλταγιάννης

Μέσα σε 3 μήνες, με την κυρία Μαρία. είδα μεγάλη διαφορά στην φωνή ως μονωδός. Ιδιαίτερη τεχνική στο μάθημα. Είναι απλά ένας άνθρωπος, γνώστης του αντικειμένου. Οφείλουμε πολλά πιστεύω, όλοι οι μαθητές για τις τεχνικές και για την βοήθεια που μας έδωσε και γενικά γι αυτά τα υπέροχα μαθήματα. Και που κάνει τους ανθρώπους που διδάσκει να αγαπούν περισσότερο την μουσική.

Θωμάς Σαλταγιάννης
φοιτητής

Γιώργος Φιλίππου

Με την Μαρία Ρουκά κάνω μαθήματα φωνητικής περίπου ένα χρόνο. Εκτός από το πόσο εξαιρετικός και εργατικός άνθρωπος είναι και τις πολλές γνώσεις που διαθέτει, με βοήθησε πάρα πολύ στο να μπορώ να τραγουδάω με μεγαλύτερη άνεση(αβίαστα) χωρίς να ζορίζομαι, έχοντας πάντα στο μυαλό μου τον ελεγχο της αναπνοής έτσι ώστε ο ήχος της φωνής μου να βγαίνει πιο καθαρός και λαμπερός..

Γιώργος Φιλίππου
ανερχόμενος τραγουδιστής

Ειρήνη Μάμμου

Το “all about voice” τα λέει όλα … Μετά από καταπόνηση της φωνής μου λόγω εκπαιδευτικής ιδιότητας αλλά και λανθασμένης τοποθέτησης στο τραγούδι, με τη Μαρία έφυγε η βραχναδα, έφυγε το σφιξιμο, μεγάλωσε η έκταση μου και βρήκα την αληθινή μου φωνή. Ευχαριστώ για την αγάπη, το πάθος και την αφοσίωση σε αυτό που κάνεις.

Ειρήνη Μάμμου
καθηγήτρια μουσικής

Εβίνα Γιαπιτζάκη

Κάνω μερικούς μήνες μαθήματα με την κ. Μαρία Ρουκά, και πραγματικά έχει ξεπεραστεί κάθε προσδοκία! Οι γνώσεις, η μεταδοτικότητά της και ο τρόπος μαθήματος είναι άριστα! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα, δε θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερη επιλογή!! Υπέροχος άνθρωπος και επαγγελματίας ♥️

Εβίνα Γιαπιτζάκη
Φοιτήτρια – ερασιτέχνις τραγουδίστρια

Αλέκος Ιωαννίδης

Ξεκινήσαμε με την κ.Μαρία μαθήματα φωνητικής πριν 1,5 χρόνο (το 2017) είναι εξαιρετική επαγγελματίας και την συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ ανοιχτόμυαλη και αντιμετωπίζει το επάγγελμά της με αγάπη σοβαρότητα και κατανόηση, πραγματικά σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άνετα. Χρησιμοποιεί τις πιο κατάλληλες τεχνικές όπως η Alexander Technique, Find Your Unique Voice Technique, καινούργιες τεχνικές και τρόπους εκμάθησης. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι παιδαγωγοί με τόσο πάθος και αγάπη για το τραγούδι και το vocal coaching. Η Μαρία είναι εξαιρετική στην δουλειά της, άρτια εκπαιδευμένη με πολύ όρεξη για διδασκαλία και πολύ αγάπη γι’αυτό πού κάνει. Eίναι τιμή μας που είναι δασκάλα μας.

Αλέκος Ιωαννίδης
crossover barritone – ανερχόμενος τραγουδιστής

Andia Isufaij

Χαιρομαι πραγματικά που πηρα την απόφαση να ασχοληθώ με την μουσική διοτι γνωρισα την καλύτερη καθηγήτρια του κόσμου για μενα.. Δεν ειναι μονο το τι θα μαθεις περι τραγουδιού οταν μπροστα σου εχεις μια αγγαλια γεματη ζεστασια να σουπροσφερει και γνωσεις και αγαπη.. Δεθηκα με την μουσική αλλα και απέκτησα μια δευτερη μανούλα.. Εξάλλου η μουσική φερνει τους ανθρώπους κοντά.. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε καθε νεαρο τραγουδιστη (εστω του ντουζ) να παρει την αποφαση κ να ξεκινήσει τον δρομο της μουσικής.. Εξάλλου για να πας ψηλά ξεκινάς απο χαμηλά.. ❤️❤️❤️

Andia Isufaij
Μαθήτρια λυκείου – pop singer

JESSIKA AHMETAIJ

Χαιρομαι πραγματικα που γνωρισα εναν τετοιο ανθρωπο..εναν ανθρωπο που αγαπα απιστευτα την μουσικη και που μας εδειξε οτι με σκληρη δουλεια ολα μπορεις να τα καταφερεις..Χαιρομαι που ξεκινησα στην καταλληλη ηλικία μαθηματα φωνητικης και ας ηταν για ενα μικρο διάστημα..Σε αυτο το μικρο διαστημα ομως εγω εμαθα παρα πολλά και με κανατε να πιστεψω πραγματικα στην μαγεια και στην αληθινη ομορφια της μουσικής.. Σας ευχαριστω πολυ ❤Ευχομαι να σας ξαναδω💋

JESSIKA AHMETAIJ
Μαθήτρια λυκείου – ανερχόμενη pop singer

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με την Μαρία Ρουκα έκανα μαθήματα φωνητικής για ενάμιση χρόνο περίπου. Πέρα από τις γνώσεις που έχει και το ποσό μεταδοτικός άνθρωπος είναι, αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν το μεράκι της για δουλειά! Σωστή τεχνική και με πολλές μεθόδους ώστε να ξεκλειδώσει την φωνή του κάθε μαθητή!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τενόρος

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ

Για την κυρία Μαρία πραγματικά δεν έχω  λόγια! Είναι σπουδαίος άνθρωπος και σπουδαία δασκάλα.  Κάναμε μαθήματα φωνητικής για 2 χρόνια μαζί και είδα απίστευτα μεγάλη βελτίωση στη φωνή μου και στη ψυχοσωματική μου κατάσταση! Μου έμαθε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να τοποθετώ σωστά τη φωνή μου και να διαχειρίζομαι σωστά την αναπνοή μου. Η φωνή μου άλλαξε τόσο πολύ χαρή στη βοήθεια της. Κατάφερα πράγματα που ποτέ δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα με τη φωνή μου. Ανακάλυψα τη μοναδική φωνή μου. Άλλαξαν όλα στην καθημερινότητά μου προς το καλύτερο και όλα τα οφείλω σε εκείνη! Θαυμάζω απεριόριστα τις αμέτρητες γνώσεις της, τη μεταδοτικότητά της, το πάθος της και την αγάπη της γι’ αυτό που κάνει.  Η κυρία Μαρία έχει καταφέρει να  κερδίσει την αμέριστη εκτίμησή μου, το σεβασμό μου και την αγάπη μου γι’ αυτή.  Την ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου και θα ήθελα να ξαναδουλέψουμε σύντομα μαζί!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
Παιδαγωγός

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Είμαι ερασιτέχνης τραγουδιστής, ένας από τους χιλιάδες “τραγουδιστές του μπάνιου” που έχει η Ελλάδα και δυστυχώς χάνονται στον χρόνο. Θέλοντας να κάνω το βήμα παραπάνω, με κύριο στόχο της προστασία της φωνής μου, ανακάλυψα την Μαρία Ρουκά. Την προσέγγισα για τις εξαιρετικές γνώσεις της στη μουσική και με κράτησε ο ακέραιος χαρακτήρας της, ξέρει να μιλάει στην καρδιά σου. Είναι το κάτι διαφορετικό που ψάχνει ο καθένας. Με έκανε αμέσως να αισθανθώ τόσο άνετα σαν να την ξέρω χρόνια. Μου έκανε μια περίληψη του βιογραφικού της, το οποίο αργότερα ξεδιπλωθηκε στην πράξη στα μαθήματα. Είναι μια υπέροχη καθηγήτρια και άνθρωπος και μπορεί να σου αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που τραγουδάς, αλλά μια την καθημερινότητα σου. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
στρατιωτικός, ερασιτέχνης τραγουδιστής

Φιλική, επαγγελματίας και πάνω από όλα καλός άνθρωπος! Μέσα σε 2 μήνες είδα τρομερή διαφορά στη φωνή μου και δεν το περίμενα ποτέ! Κάθε πρωί που είχαμε μάθημα πήγαινα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και ανυπομονούσα να ξανακάνουμε μάθημα! Πολύ καλή σύνδεση με τον μαθητή και με καταλάβαινε 100%! Σε ευχαριστώ για όλα!!

George Koutroulis
youtuber – singer – psychology student

Ιορδάνης Σοφιάδης

Παρόλο που δεν τραγουδάω εκτός ντουζ, έκανα μερικά μαθήματα με τη Μαρία για να “αλλάξω” τον τρόπο που παίζω φλάουτο.
Είναι απίστευτες οι ομοιότητες της “τεχνικής” μεταξύ φωνής και ενός πνευστού οργάνου. Έννοιες όπως “προβολή” , “συνήχηση”, “αντηχείο”, “συντονισμός”, “soft palate” ή “εσωπλεύριοι μύες” δεν εξηγούνται παρά από ελάχιστους δασκάλους. Πόσοι ασχολούνται με την Alexander technique, με το “τί είναι το αντίβαρο του διαφράγματος” ή ποια η χρησιμότητά του και τόσα άλλα.
Με τη Μαρία έμαθα πράγματα που δεν περίμενα οτι θα μάθω.
Μαζί της θα μάθετε πολλά μυστικά για το σώμα σας, τη φωνή σας και άλλα πολλά που δεν φαντάζεστε. Πράγματι όλοι έχουμε τη δικιά μας μοναδική φωνή. Και είναι μια αποκάλυψη μόλις τη βρούμε !!

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΟΦΙΑΔΗΣ
στρατιωτικός μουσικός – φλαουτίστας

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΕΡΕΚΑ – Testimonial 9

Για τη Μαρία Ρουκα ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο! Μαγευτική φωνή, απίστευτη δασκάλα, φοβερός άνθρωπος! Με βοήθησε πάρα πολύ και με μύησε στην τεχνική του τραγουδιού. Τα μαθήματα τα περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία κάθε φορά. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου για τις πολύτιμες συμβουλές σου! Είσαι φοβερή!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΕΡΕΚΑ
εκπαιδευτικός

ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΑΝΤΣΙΔΟΥ – Testimonial 8

Τι να πει κανείς για αυτόν τον άνθρωπο;;;;δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω όχι μόνο τον επαγγελματισμό της Μαρίας και τις εξωφρενικά πολλές γνώσεις της, αλλά και τη ζεστασιά της!!!! κάθε μάθημα μαζί της είναι και μια έκπληξη κυρίως για τα tips που σου δίνει που απλα μένεις άφωνος! είναι δίπλα μου δύο χρόνια και πραγματικά πιστεύω πως έχει άπειρα πράγματα να μου δώσει που δε θα μας φτασουν τα χρονια να τα μάθω!! Μοναδική στο είδος της και δεν μπορείς παρά να την αγαπήσεις και να ταξιδέψεις μαζί της στο ταξίδι για να ανακαλύψεις την your unique voice!!!!

ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΑΝΤΣΙΔΟΥ
Στρατιωτικός, ερασιτέχνις τραγουδίστρια

ΣΑΚΗΣ ΡΑΜΗΣ – Testimonial 7

Η σωστή στιγμή είναι “ΠΑΝΤΑ” Ξεπερνώντας τα 25+ χρόνια παρουσίας μου στον επαγγελματικό χώρο του τραγουδιού και της μουσικής, βρισκόμενος στη Λάρισα είχα (έχω) την τύχη να μου συστήσουν την Μαρία Ρουκά. Από την πρώτη στιγμή γνωριμίας- συζήτησης, μου έδωσε να καταλάβω ότι η έννοια “τραγούδι” έχει τόσες παραμέτρους που δεν είχα φανταστεί όλα αυτά τα χρόνια. Με την “Find your unique voice” μοναδική τεχνική της κ με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης, ικανότητας, γνώσης και εμπειρίας γύρω απ’το αντικείμενο,το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Νιώθω τυχερός που είμαι μαθητής της. Καθε μάθημα είναι μια διαφορετική εμπειρία και ένα βήμα προς το “καλύτερο”. Με εκτίμηση: Σάκης Ράμης

ΣΑΚΗΣ ΡΑΜΗΣ
Επαγγελματίας λαϊκός τραγουδιστής

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ – Tesimonial 6

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί ο επαγγελματισμός, η φιλοξενία, το ήθος, η εμπειρία και η γνώσεις που μπορεί να μεταδώσει η Μαρία! Απο τους πιο ευχάριστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει !

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Μουσικός/ ερασιτέχνης τραγουδιστής

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ – Testimonial 4

Έκανα σχεδόν 3 χρόνια με τη Μαρία και με βοήθησε πάρα πολύ, είναι εξαιρετική επαγγελματίας, πολύ προσηλωμένη στη δουλειά της και τους στόχους της, με πολύ μεγάλη μεταδοτικοτητα!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ
Ερασιτέχνης τραγουδιστής

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΞΗΡΟΣ – Testimonial 3

Η Μαρία είναι εξαιρετική καθηγήτρια με φοβερή μεταδοτικότητα και γνώσεις μα πάνω από όλα είναι ένας πολύ θετικός άνθρωπος . Τα μαθήματα μαζί τής ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για εμένα.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΞΗΡΟΣ
Ερασιτέχνης τραγουδιστής

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ – Testimonial 2

Μαζί με τη Μαρία, αισθάνομαι πως δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερη αρχή στο τραγούδι στα τρία χρόνια που με διδάσκει. Καταρχήν, πέραν από γνώσεις, έχει αντίληψη της μουσικής και είναι γεννημένη γι’αυτό που επαγγέλλεται. Απευθύνεται σε ένα ανοιχτό κοινό πέραν απο τραγουδιστές όπως ηθοποιούς. Μπορεί να διδάξει ένα ευρύ ρεπερτόριο τραγουδιού αλλά και τεχνικές όπως αυτή του Alexander και Yoga και σε βοηθά να ξεμπλοκάρεις τα μπλοκαρισμένα μέρη του σώματός σου που επηρεάζουν το όργανο του λάρυγγα και άρα την ποιότητα του ήχου της φωνής. Με την κοινή μας προσπάθεια, εξελίχθηκα σημαντικά ως τραγουδιστής και πλέον ξέρω πώς να μην κακοποιώ τη φωνή μου έτσι ώστε η κάθε μου νότα να είναι λαμπερή, καθαρή και ελαφριά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που προσεγγίζει κάθε μαθητή ανάλογα με το χαρακτήρα του «χτίζοντας» και φιλική σχέση πέραν από το ρόλο της ως δασκάλα. Εσύ, γιατί να μην βιώσεις την εμπειρία μαζί της; 😉

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ
Crossover bass / ανερχόμενος τραγουδιστής

ΛΙΝΑ ΚΑΡΕΤΣΟΥ – Testimonial 1

Η εμπειρία μου με την κυρία Μαρία ήταν μια αξέχαστη κ όμορφη εμπειρία . Μέσα σε μόνο 1 χρόνο μαθημάτων μου έδωσε απαντήσεις-λύσεις σε ερωτήματα σε σχέση με το τραγούδι τα οποία δεν μου είχαν απαντηθεί ποτέ με τέτοιο τρόπο ώστε να τα κατανοήσω κ να μπορέσω να τα εντάξω πρακτικά μέσα στο τραγούδι. Τεχνική κ ερμηνεία άψογη. Μα πάνω απ όλα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με μεταδοτικότητα.

ΛΙΝΑ ΚΑΡΕΤΣΟΥ
Επαγγελματίας Τραγουδίστρια

Δημήτρης Αλεξίου

Θέλω να ευχαριστήσω την Μαρία για την επιμονή και υπομονή της να μου προσφέρει τις γνώσεις της πάντα με ευγένεια και χαμόγελο. Μέσα από τα μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας που κάναμε. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είδα θεαματική αλλαγή κυρίως στις αναπνοές μου όπου υστερούσα δραματικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
συντηρητής έργων τέχνης – χορωδός

Call Us

Αθήνα | Online

Get Social

Go to Top