welcome

welcome

High quality lessons experience

Η CCM vocal coach Μαρία Ρουκά είναι crossover soprano και jazz vocalist με 12ετή εμπειρία στη διδασκαλία και προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών όλων των επιπέδων. Διδάσκει φωνητική στην Αθήνα και online σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική με μεγάλη επιτυχία.

Είναι δημιουργός της τεχνικής «Find your unique voice».

Ειδικεύεται στην αγωγή του λόγου, ορθοφωνία και φωνοθεραπεία & vocal release. Διδάσκει Vocal Yoga,  Alexander Technique και διδάσκει ως εισηγήτρια σε ακαδημίες, σεμινάρια φωνητικής και ορθοφωνίας  για εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες, πολιτικούς, ομιλητές  που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φωνή και τον τρόπο ομιλίας τους στην επαγγελματική τους ζωή.

Εκτός από τα διά ζώσης μαθήματα διδάσκει και online  διαθέτωντας ένα πλήρως οργανωμένο studio ανέβαζοντας τον πήχη στα διαδικτυακά μαθήματα φωνητικής.

Ανακάλυψε τις δυνατότητές  σου, ανέπτυξε την αυτοπεποίθησή σου, διεύρυνε την αντίληψή σου.  Βρες τη μοναδική φωνή σου! Και έλα να ταξιδέψουμε παρέα  στο μαγικό κόσμο της φωνητικής τέχνης.

Online – Διαδικτυακά μαθήματα

Πονάει ο λαιμός σου, κουράζεσαι συχνά ή βραχνιάζεις μετά από πολύωρη χρήση της φωνής σου;

Θεωρείς ότι θα έπρεπε να διορθώσεις την άρθρωση και προφορά σου είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά;

Yπάρχει ένα  τέλειο μάθημα για σένα.

  • Η διαχείρηση φωνής και ορθοφωνία!

Η παραγωγή των συμφώνων και φωνηέντων με σωστή χρήση της γλώσσας και διεύρυνση του χώρου μέσα στην στοματορινοφαρυγγιική κοιλότητα.

  • Αγωγή του λόγου!
Ο τρόπος που αυξομειώνεις την ένταση και το τονικό ύψος , η ομοιογενής διακύμανση της ταχύτητας του λόγου σου και η επιτυχημένη χρήση παύσεων, επιφωνημάτων και πολλών άλλων είναι όσα προσεγγίζουμε στο μάθημα αγωγής του λόγου.

        Δοκίμασέ το!

Ορθοφωνία για παιδιά!

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, που πραγματοποιούνται είτε παρουσία του γονέα είτε όχι, ο μικρός μας φίλος έρχεται σε γνωριμία με την ορθή φώνηση μέσα από  παιχνίδια και θεατρικό παιχνίδι (ηλικίες 4 – 8) και μέσα από ευχάριστες ασκήσεις ορθοφωνίας, αναπνευστικών ασκήσεων και σωστής θέσης σώματος (ηλικίες 8 – 16) . Σε συνεργασία με τον λογοθεραπευτή του παιδιού (εάν υφίσταται παράλληλη λογοθεραπευτική υποστήριξη) επιτυγχάνεται σε μικρό χρονικό διάστημα ο επιθυμητός στόχος .

Public speaking – Μαθήματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑΣ 

→μάθετε περισσότερα

Ορθοφωνία και μαθήματα δημόσιας ομιλίας με τη Μαρία Ρουκά για εκπαιδευτικούς, ομιλητές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες (δια ζώσης & online ) που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φωνή και τον τρόπο ομιλίας τους στην επαγγελματική τους ζωή.

Tα μαθήματα Voice Training for Business  επίσης,  είναι ιδανικά για όποιον θέλει να παρουσιάσει τις ιδέες του με περισσότερη σαφήνεια, πιο πλούσιο λεξιλόγιο, αυτοπεποίθηση και απήχηση. Νιώθεις ότι η φωνή σου δεν σε αντιπροσωπεύει με τον τρόπο που θα ήθελες; Θα θέλατε περισσότερη δύναμη, έλεγχο, παρουσία και εξουσία όταν μιλάτε; Σε αυτό το  μάθημα  θα αποκτήσετε τεχνικές και πρακτικά εργαλεία και ασκήσεις για την ανάπτυξη των φωνητικών σας δυνατοτήτων.

Εάν τα Αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα και θέλετε  βελτιώσετε ή να τροποποιήσετε την προφορά σας για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους επίσης αυτό το μάθημα απευθύνεται σε εσάς.

Το ακριβές περιεχόμενο του μαθήματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διάρκεια του μαθήματος και τις ανάγκες σας, αλλά τα θέματα που καλύπτονται γενικά περιλαμβάνουν:

  • Ένταση: απελευθέρωση & σωστή θέση σώματος
  • Διαχείριση αναπνοής: ικανότητα και υποστήριξη για πληρέστερη, πιο δυνατή φωνή
  • Εύρος: ένας πιο δυναμικός και εκφραστικός τρόπος στην καθημερινή ομιλία.
  • Προβολή: αναπτύξτε έναν ισχυρό ήχο με διευρυμένη αντήχηση.
  • Απόδοση: μάθετε να εκφωνείτε ομιλίες, να επικοινωνείτε με το κοινό και τους συνεργάτες σας και φυσικά να ξεπερνάτε το άγχος

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αλλάξουν τον τόνο, τον ρυθμό, την ένταση και τη δύναμη της φωνής τους. Μέσα από μια σειρά πρακτικών ασκήσεων μπορούμε να προσαρμοστούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις φωνές μας. Αφαιρώντας τις άχρηστες εντάσεις γύρω από το λαιμό, εκπαιδεύοντας τη γλώσσα και τα χείλη και μαθαίνοντας να αναπνέουμε αποτελεσματικά, μπορούμε να βελτιώσουμε τη φωνητική διαύγεια και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και γοητεία.

more info 

Ενεργοποίηση της διαφραγματικής αναπνοής.

Μέσα από μία σειρά στοχευμένων μελωδικών – ρυθμικών ασκήσεων και ασκήσεων αναγνώρισης και ενδυνάμωσης των αναπνευστικών μυών, ο σπουδαστής φωνής μαθαίνει να χειρίζεται τη φωνή του στην ομιλία (speech level) και φυσικά σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού (style)  με εξασφαλισμένη τη φωνητική του υγεία. 

Διευρύνει τη φωνητική του έκταση (range), αναγνωρίζει και οδηγεί τον ήχο του σε όλες τις περιοχές αντήχησης (registers), αναπτύσσει τον ήχο μέσω των δυναμικών (dynamics) με αποτέλεσμα να παράγει πλούσιες αρμονικές συχνότητες (harmonics).

Ό,τι χρειάζεται ο performer – ηθοποιός – τραγουδιστής – εκφωνητής – παρουσιαστής – χορευτής.

Ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων που περιλαμβάνει συνδιαστικές φωνητικές ασκήσεις με χορογραφία, ανάπτυξη – μελέτη  θεατρικών μονολόγων, θεατρικό παιχνίδι με συνθήκες κτλ

Διαχείρηση αναπνοής. 

Σκηνοθετικές συνθήκες.

Ανάλυση κειμένου (θέσεις φωνηέντων, συμφώνων, χρήση γλώσσας κτλ)

Ορθή θέση σώματος κατά τη διάρκεια του μονολόγου/voice-over/εκφώνησης

Αγωγή του λόγου (παύσεις, διακύμανση εντάσεων και τονικού ύψους κτλ)

Διευρυμένη αντήχηση – μη διακοπτόμενη φώνηση

Body language (η γλώσσα του σώματος)

Μαθαίνω τη γλώσσα του σώματος σημαίνει παρατηρώ και ακούω το σώμα μου. Καλλιεργώ την εσωτερική μνήμη των μυών (κιναισθητική μνήμη) και πλησιάζω ήδη από το πρώτο μάθημα στο να εκπαιδεύσω το σώμα μου να ”μιλάει” χωρίς να φλυαρεί ή χωρίς να μένει ανενεργό κατά τη διάρκεια της απαγγελίας – τραγουδιού – ερμηνείας.

Απευθύνεται επίσης σε επιχειρηματίες, πωλητές, instructors (γενικώς).

Αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φωνή σας, μην το αφήνετε.

Η φωνή μας είναι ο τρόπος έκφρασής μας και για πολλούς αποτελεί εργαλείο της δουλειάς τους.
Είναι πραγματικά πολλά τα περιστατικά ανθρώπων με προβλήματα στις φωνητικές τους χορδές που αναλαμβάνει η Μαρία Ρουκά σε εβδομαδιαία βάση. Αναλαμβάνει περιστατικά με διαταραχές φώνησης όπως οζίδια, πολύποδες φωνητικών χορδών, οίδημα και κύστες, δυσφωνία μυικής τάσης κτλ.

Οι διαταραχές φώνησης λόγω κακής χρήσης μπορούν να οδηγήσουν σε παραμόρφωση του ήχου στην ομιλία, καταπόνηση, δυσκολία στην επικοινωνία, μείωση της αυτοπεποίθησης, δραματική αλλαγή στη ψυχολογία. Με τη γνώση της ορθής αναπνοής, βασικών αρχών της ορθοφωνίας και συγκεκριμένες προσεγγίσεις αποκατάστασης, η επαναφορά της υγιούς εικόνας των φωνητικών χορδών είναι εγγυημένη χωρίς να υποβληθεί ο ασθενής σε φαρμακευτική ή παρεμβατική (χειρουργική επέμβαση) θεραπεία.

Χαιρόμαστε πολύ που συνεχίζουν στην ομάδα των συμβούλων | συνεργατών μας να βρίσκονται εξαιρετικοί ιατροί και επιστήμονες και έτσι η αποθεραπεία των ασθενών | μαθητών είναι αποτελεσματικότερη μα και η καθοδήγηση των τραγουδιστών | ηθοποιών 100% ασφαλής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μαρία Ρουκά εχει 100% επιτυχία σε όλα τα περιστατικά που έχει αναλάβει με πληρη αποκατάσταση και επαναφορά της φωνής σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να υποβληθεί ο ασθενής σε χειρουργική επέμβαση .

“Ακούστε” τη φωνή σας, είναι όλη μας η ύπαρξη.

ALL ABOUT VOICE
#voice #health #vocalfolds #vocalcoach #safe

Πώς μπορώ να βοηθήσω το σώμα μου ώστε να απεγκλωβίζεται  από το στρες και να αποφεύγει την αίσθηση του σφιξίματος – του πόνου – της αστάθειας.

Απελευθερώνω τους μύς του αυχένα. 

Μαθαίνω να ορίζω τη θέση μου με το κέντρο βάρους μου.

Κατανοώ τον μυοσκελετικό μηχανισμό και καλλιεργώ την κιναισθητική μνήμη.

Βελτιώνω τη θέση του σώματός μου με αποτέλεσμα να μεγιστοποιώ την απόδοσή μου.

Απελευθερώστε τις φωνητικές σας χορδές από κάθε περιορισμό και ενδυναμώστε την αναπνοή σας.

Μέσω των σωματικών μεθόδων ορθοσωμίας υπενθυμίζω στο σώμα μου πώς να επανέρχεται σε κατάσταση χαλάρωσης ενώ μυικά βρίσκεται standby .

VOCAL YOGA  έλα να το δοκιμάσεις!

Aνάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού /ερμηνεία /μελοδραματική τέχνη.

Ερμηνευτική προσέγγιση κειμένου – στίχων.

Η Μαρία Ρουκά μαζί με το μαθητή θα περιηγηθούν σε διαφορετικά μουσικά είδη, μουσικές εποχές και συνθέτες  και θα καταλήξουν με ασφάλεια σε αυτά που ταιριάζουν απόλυτα στο fach – κατηγορία φωνής – του μαθητή.

Περαιτέρω θα προτείνονται τραγούδια τα οποία ενδύκνεινται για μελέτη και προπόνηση της φωνής.

Και φυσικά θα εμπλουτίσει και οργανώσει ορθώς το portfolio του ήδη επαγγελματία τραγουδιστή.

Ένας oλοκληρωμένος τραγουδιστής πρέπει να έχει οπωσδήποτε βασικές γνώσεις μουσικής…

Η πρωτοποριακή μέθοδος της Μαρία Ρουκά ήρθε για να σου δώσει όλα τα εφόδια
ώστε να κατανοήσεις τις νότες, το ρυθμό και να παίζεις εύκολα
και γρήγορα τα τραγούδια που αγαπάς και να συνοδεύεις τον εαυτό σου στο πιάνο.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται και online.
Βασική θεωρία της μουσικής.
Μάθημα σολφέζ και πιάνο.
Απευθύνεται σε επαγγελματιές τραγουδιστές, μαθητές τραγουδιού…
αλλά και όποιον θέλει να μάθει να παίζει τραγούδια στο πιάνο εύκολα και γρήγορα.

Ο μαθητής μαθαίνει να διαβάζει μουσική, να αναγνωρίζει τις νότες στο πεντάγραμμο και να μπορεί να παίξει τη μελωδική γραμμή του τραγουδιού στο πιάνο. Στη συνέχεια μαθαίνει να συνοδεύει τον εαυτό του στο τραγούδι, αναγνωρίζοντας τις συγχορδίες, το ρυθμό και το ύφος.
Χρωματίζει και προσεγγίζει με το σωστό τρόπο ερμηνευτικά το τραγούδι του καθώς μαθαίνει τις δυναμικές και τη μουσική ορολογία.

Η Μαρία Ρουκά έχει αναπτύξει μία δική της μέθοδο διδασκαλίας δίνοντας στους μαθητές αποκλειστικά τις απαραίτητες γνώσεις που θα χρειαστούν. Έτσι ο μαθητής δεν κουράζεται ή μπερδεύεται με στοιχεία μουσικής που δεν θα συναντήσει ποτέ στην πορεία.
Σε μικρό χρονικό διάστημα ο μαθητής με το δάσκαλο μιλούν πια την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της μουσικής.
Με στόχο: τον εμπλουτισμό μουσικών γνώσεων, απελευθέρωση σκέψης, ολοκλήρωση της προσωπικότητας του τραγουδιστή.

Εκμάθηση της τεχνικής του μικροφώνου και δημιουργία προσωπικών demo

Ο χώρος των μαθημάτων είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας ηχητικά συστήματα, κάρτες ήχου, οθόνες, μικρόφωνα και ηχεία monitor.

Ο μαθητής μαθαίνει να ακούει τη φωνή του από τα ηχεία και να αναγνωρίζει τον ήχο του μέσα από το μικρόφωνο .

Παραγωγή demo –  δημιουργία προσωπικού αρχείου.

Δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης του μαθητή μέσω της διαδικασίας ηχογράφησης. Ο μαθητής παρακολουθεί και συμμετέχει κατά την εξέλιξη του project (μίξη ήχου, mastering, φινίρισμα του τελικού αποτελέσματος) το οποίο  προσφέρει στο μαθητή μία ακόμη προσθήκη στις μουσικές του γνώσεις.

Το stage fright γνωστό και ως performance anxiety ή σκηνικό άγχος είναι ένας συνηθισμένος φόβος που πολύ φυσιολογικά όλοι μας αισθανόμαστε πριν ή κατά την διάρκεια την έκθεσης μας μπροστά σε ακροατήριο ή κάμερα.

Η καταπολέμηση του φόβου της σκηνής επιτυγχάνεται  μέσω body & air control Exercises και διαδραστικών ασκήσεων με σκηνοθετικές συνθήκες.

Ο καλύτερος τρόπος φυσικά είναι η συχνή έκθεση, οι ώρες πτήσης πάνω στη σκηνή.

Υπάρχουν όμως πολλά μυστικά που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σου και να βελτιώσουν στο μέγιστο την απόδοσή σου μειώνοντας αισθητά το σωματικό και ψυχολογικό στρες.

Προετοιμασία μαθητών μουσικών – θεατρικών σπουδών.

Επιλογή των πανεπιστημιακών σχολών .

Δημιουργία του ψηφιακού υλικού που θα αποσταλεί στην αίτηση εισαγωγής.

Coaching  εξ αποστάσεως μετά την εισαγωγή του υποψηφίου στην επιθυμητή σχολή.

Μήνυμα της coach…

“Η αγάπη μου για το τραγούδι, το θέατρο, τη ρητορική τέχνη και φυσικά την ανατομία του ανθρώπινου σώματος με οδήγησαν στο να αναζητήσω εις βάθος όλα τα πολύτιμα εργαλεία και να τα μοιραστώ με όλους τους  μαθητές μου ώστε να κατανοήσουν απολύτως την λειτουργία του αναπνευστικού και φωνητικού μηχανισμού, με στόχο την εξασφάλιση της υγείας  και ευελιξίας των φωνητικών χορδών. Η ολιστική προσέγγιση της φωνής (σύνδεση με το σώμα) και η εξατομικευμένη ανάλυση των αναγκών του κάθε μαθητή, οδηγούν στο να αντιλαμβάνεσαι πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τον αέρα και τον ήχο σου. Και πολύ σύντομα βελτιστοποιείται η φωνητική απόδοση, ο ήχος αποκτά όγκο, χρώμα, ευλυγισία στην έκταση, δυναμική, γοητεία και ο ίδιος νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. ”
∼ Μαρία Ρουκά

Call Us

Athens | Europe |  Online 

Get Social