High quality lessons experience

Η CCM vocal coach Μαρία Ρουκά είναι crossover soprano και jazz vocalist με 10ετή εμπειρία στη διδασκαλία κ προετοιμασία τραγουδιστών κ ηθοποιών όλων των επιπέδων. Διδάσκει φωνητική στην Αθήνα και online σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.

Είναι δημιουργός της τεχνικής «Find your unique voice».

Ειδικεύεται στην αγωγή του λόγου και ορθοφωνία. Διδάσκει yoga for singers και ALEXANDER TECHNIQUE.

Επίσης παραδίδει μαθήματα online lessons διαθέτωντας ένα πλήρως οργανωμένο studio ανέβαζοντας τον πήχη στα διαδικτυακά μαθήματα φωνητικής.

Ανακάλυψε τις δυνατότητές  σου, ανέπτυξε την αυτοπεποίθησή σου, διεύρυνε την αντίληψή σου.  Βρες τη μοναδική φωνή σου! Και έλα να ταξιδέψουμε παρέα  στο μαγικό κόσμο της φωνητικής τέχνης.

Online – Διαδικτυακά μαθήματα

Μέσα από μία σειρά  στοχευμένων μελωδικών – ρυθμικών ασκήσεων και ασκήσεων αναγνώρισης και ενδυνάμωσης των αναπνευστικών μυών, ο σπουδαστής φωνής μαθαίνει να χειρίζεται τη φωνή του σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού με εξασφαλισμένη τη φωνητική του υγεία.
Διευρύνει το εύρος της φωνητικής του έκτασης, ομογεννοποιεί τον ήχο του σε όλες τις περιοχές αντήχησης, οδηγεί τον ήχο μέσω των δυναμικών να παράγει πλούσιους αρμονικούς .

Ορθή φώνηση. Η παραγωγή των φθόγγων και φωνηέντων με σωστή χρήση της γλώσσας και του χώρου μέσα στην στοματική κοιλότητα.

Αν περνάς απαρατήρητος όταν μιλάς στην παρέα και κουράζεσαι συχνά ή βραχνιάζεις μετά από μία νυχτερινή έξοδο. Αν το αντικείμενο της δουλειάς σου είναι τέτοιο που νιώθεις ότι θα πρεπε να δουλέψεις την άρθρωση και προφορά σου είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, τότε υπάρχει ένα  τέλειο μάθημα για σένα
Ορθοφωνία! Δοκίμασέ το!

Ορθοφωνία για παιδιά! Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, που πραγματοποιούνται είτε παρουσία του γονέα είτε όχι, ο μικρός μας φίλος έρχεται σε γνωριμία με την ορθή φώνηση μέσα από  παιχνίδια και θεατρικό παιχνίδι (ηλικίες 4 – 8) και μέσα από ευχάριστες ασκήσεις ορθοφωνίας, αναπνευστικών ασκήσεων και σωστής θέσης σώματος (ηλικίες 8 – 16) . Σε συνεργασία με τον λογοθεραπευτή του παιδιού (εάν υφίσταται παράλληλη λογοθεραπευτική υποστήριξη) επιτυγχάνεται σε μικρό χρονικό διάστημα ο επιθυμητός στόχος .

Ό,τι χρειάζεται ο performer – ηθοποιός – τραγουδιστής – εκφωνητής – παρουσιαστής – χορευτής.

Ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων που περιλαμβάνει συνδιαστικές φωνητικές ασκήσεις με χορογραφία, ανάπτυξη – μελέτη  θεατρικών μονολόγων, θεατρικό παιχνίδι με συνθήκες κτλ

Μαθαίνω το σώμα μου σημαίνει ακούω το σώμα μου. Καλλιεργώ τη μνήμη των μυών και πλησιάζω ήδη απο το πρώτο μάθημα στο να εκπαιδεύσω το σώμα μου να μιλάει χωρίς να φλυαρεί ή να μένει ανενεργό κατα την διάρκεια της απαγγελίας – τραγουδιού – ερμηνείας. 

Απευθύνεται επίσης σε επιχειρηματίες, πωλητές, instructors (γενικώς).

Απελευθερώστε τις φωνητικές σας χορδές από κάθε περιορισμό και ενδυναμώστε την αναπνοή σας.

Μέσω των σωματικών μεθόδων ορθοσωμίας υπενθυμίζω στο σώμα μου πώς να επανέρχεται σε κατάσταση χαλάρωσης ενώ μυικά βρίσκεται standby .

group VOCAL YOGA  έλα να το δοκιμάσεις!

Ανακαλύπτω πώς μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου όχι μονο στην performance αλλά και στην καθημερινότητά μου  να απεγκλωβίζεται  από το στρες και να αποφεύγει την αισθηση του σφιξίματος – του πόνου – της αστάθειας και μαθαίνω να ορίζω τη θέση μου με το κέντρο βάρους μου κτλ.

Κατανοώ τον μυοσκελετικό μηχανισμό και καλλιεργώ την κιναισθητική μνήμη.

Βελτιώνω τη θέση του σώματός μου με αποτέλεσμα να μεγιστοποιώ την απόδοσή μου.

Aνάπτυξη ρεπερτορίου διεθνους και ελληνικού /ερμηνεία /μελοδραματική τέχνη.

Ερμηνευτική προσέγγιση κειμένου – στίχων.

Η Μαρία Ρουκά μαζί με τον μαθητή θα περιηγηθούν σε διαφορετικά μουσικά είδη, μουσικές εποχές και συνθέτες  και θα καταλήξουν με ασφάλεια σε αυτά που ταιριάζουν απόλυτα στο fach – κατηγορία φωνής- του μαθητή.

Περαιτέρω θα προτείνει τραγούδια τα οποία ενδύκνεινται για μελέτη και προπόνηση της φωνής.

Και φυσικά θα εμπλουτίσει και οργανώσει ορθώς το portfolio του ήδη επαγγελματία τραγουδιστή.

Kαταπολέμηση του φόβου της σκηνής (STAGE FRIGHT) μέσω body & air control Exercises

Προετοιμασία μαθητών μουσικών – θεατρικών σπουδών.

Επιλογή των πανεπιστημιακών σχολών .

Δημιουργία του ψηφιακού υλικού που θα αποσταλεί στην αίτηση εισαγωγής.

Coaching  εξ αποστάσεως μετά την εισαγωγή του υποψηφίου στην επιθυμητή σχολή.

Ο χώρος των μαθημάτων είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας ηχητικά συστήματα, κάρτες ήχου, οθόνες, μικρόφωνα και ηχεία.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα εκπαίδευσης του μαθητή μέσω της διαδικασίας ηχογράφησης στην οποία επίσης διδάσκεται η τεχνική του μικροφώνου αλλά και το ίδιο το project (μίξη ήχου, φινίρισμα του τελικού αποτελέσματος) προσφέρει στον μαθητή μία ακόμη προσθήκη στις μουσικές του γνώσεις.

Παραγωγή demo –  δημιουργία προσωπικού αρχείου.

Call Us

Athens | Europe |  Online 

Get Social