ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΕΝΑΣ ΣΛΟΒΕΝΟΣ ΤΕΝΟΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ.

tenor1-708

Σε αυτό ο τενόρος φαίνεται να τραγουδάει Σούμπερτ κατά τη διάρκεια μίας εγχείρησης στον εγκέφαλο.

Ο Ambroz Bajec-Lapajne διαγνώστηκε με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, μία από τις πιο επιθετικές μορφές κακοήθους καρκίνου στην οποία το 90% των ασθενών πεθαίνει μέσα σε τρία χρόνια, ενημερώθηκε από τους γιατρούς όμως ότι στην περίπτωσή του είναι εφικτή μία αντιμετώπιση μέσω χειρουργείου.

Έτσι, η ομάδα του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Ουτρέχτης αποφάσισε ότι πρέπει να τον διατηρήσει σε κατάσταση εγρήγορσης κατά την διάρκεια της επέμβασης και έτσι o τενόρος έκανε αυτό που γνώριζε καλύτερα και κάθε φορά που του το ζητούσαν οι γιατροί ερμήνευε το “Gute Nacht” του Σούμπερτ. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ασθενής έπρεπε να είναι ξύπνιος ώστε να είναι σίγουροι ότι η κρανιοτομή δεν θα έχει αρνητική επίδραση στην καριέρα του.

Ο  Ambroz Bajec-Lapajne κατάφερε να ερμηνεύσει το τραγούδι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης εκτός από μία φορά που έχασε τη συγκέντρωσή του για δύο λεπτά.tenor1-708

tenorΗ επέμβαση έγινε στις 13 Ιουνίου του προηγούμενου χρόνου και έκτοτε ο τραγουδιστής της όπερας είναι καλύτερα στην υγεία του και συνεχίζει την καριέρα του.

.https://youtu.be/obiARnsKUAo