Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο μαθημάτων (επαγγελματικών προδιαγραφών) έχω δει πολύ μεγαλύτερη εξέλιξη από αυτή που προσδοκούσα και μπορούσα να φανταστώ. Και αυτό συνέβη, κατά τη γνώμη μου, για το λόγο ότι υπάρχει άκρως αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης, σε πολύ ευχάριστο περιβάλλον, βάζοντας τις σωστές βάσεις για το τραγούδι από την αρχή, μέχρι και για το πως μιλάς στην καθημερινότητά σου!
Η αρχή έγινε με το πως να τοποθετείς το σώμα σου είτε τραγουδάς όρθιος είτε καθιστός. Η σημαντικότητα του θέματος μου έγινε σαφής και μου αναλύθηκε και αποδείχτηκε στην πράξη. Ο στόχος σε γενικές γραμμές είναι να μπορέσει ο ήχος σου να περάσει από το σώμα σου και να ηχήσει σωστά. Στο επόμενο βήμα μου αναλύθηκε το θέμα της αναπνοής και της στήριξης της φωνής, δηλαδή πως να τραγουδάς με ανοιχτό λαιμό, κερδίζοντας έτσι καθαρή φωνή, χωρίς πίεση, καλή ηχώ, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η ποιότητα του τραγουδιού σου κατά πολύ. Μία μέθοδος την οποία την διδάσκεσαι πολύ σπάνια ακόμα και από τους πιο αναγνωρισμένους καθηγητές – σχολές παγκοσμίως!
Στα A.A.V. μαθήματα φωνητικής,  μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς το μουσικό όργανο του σώματός σου απολύτως σωστά, πώς να το συντηρείς υγιές και πολλά άλλα, που σε αλλάζουν και σαν άνθρωπο προς το καλύτερο.
Αν θέλεις να εξελιχθείς μουσικά είτε για ζωντανή μουσική είτε για καριέρα στη μουσική, έχεις αποκομίσει το κάθε εφόδιο για πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραγούδι…

Λάζαρος Μαργαρίτης
ανερχόμενος pop – rock singer